کاندنسینگ یونیت یکی از بخشهای مهم سیستم تهویه هوا و سیستم سردخانه است که عموما در قسمت بیرونی تجهیزات نصب شده است. این جزء مهم سیستم تبرید در ارتباط با سایر قطعات و ابزارها در یک دما و فشار خاص و مشخص کار میکند.
انواع یونیت کندانسور
کندانسورها با توجه به شیوهای که به وسیلهی آن حرارت خود را تخلیه و یا دفع میکنند شناخته میشوند. با توجه به این قاعده، کندانسورها به سه دستهی هواخنک، آب خنک و ترکیبی از این دو دسته بندی میشوند.
کندانسور هوایی یا هواخنک
استفاده و کاربرد اصلی این کندانسورها در خانه و کارگاههای کوچک میباشد. بسیاری از آنها معمولا برای تجهیزاتی به کار میروند که به ظرفیت سرمایشی کمتر از ۲۰ تن تبرید نیاز داشته باشند. مزیت کندانسور هواخنک این است که برای خنکسازی مجموعه نیازی به پمپ کردن آب و یا دسترسی به منبع آب نیست و با فنهایی که در کنار کویلها وجود دارد حرارت مبرد به بیرون تخلیه میشود.
کاندنسینگ یونیت فن دار دستگاهی است که از کویل کندانسور، کمپرسور، فن، لوله های متصل کننده این قطعات به یکدیگر، مدار کنترل الکتریکی و برخی اجزا مانند سوپاپ معکوس کننده سیکل تشکیل می شود. بین این اجزا سیال مبرد جریان می یابد. نقطه آغاز حرکت مبرد کمپرسور است. نقطه آغاز حرکت مبرد، کمپرسور است. در واقع کمپرسور، مبرد را که در فاز گازی قرار دارد متراکم کرده و به کندانسور می فرستد. کندانسور نیز معمولا از یک کویل و یک فن ساخته می شود که مبرد درون کویل جریان یافته و فن با دمیدن هوا از اطراف کویل، باعث می شود که هوای گرم اضافی مبرد را گرفته و از حالت گاز به مایع تغییر فاز دهد. دلیل انتخاب نام کندانسور این است که کندانس به معنی چگالیده شدن گاز مبرد( تغییر فاز از گاز به مایع) است.
معمول ترین ماده مورد استفاده در ساخت این کندانسور ها ، ترکیب پره آلومینیومی با لوله مسی برای مبرد های هالو کربن و لوله استیل یا آلومینیومی برای مبرد آمونیاکی است .
کاربرد کندانسور هوا خنک در سردخانه و تونل انجماد و … از ظرفیت های پایین چند کیلو وات تا ظرفیت های بالا تا چند صد کیلووات را پوشش می دهد .
کندانسور آبی یا آب خنک
سه نوع کندانسور آب خنک به طور کلی استفاده میشوند. کندانسور پوسته و کویل، کندانسور دو لولهای و کندانسور لوله و پوسته. کندانسور لوله و پوسته بیشتر از سایر انواع آن در واحد کندانسور استفاده میشود چون بازده عملکرد بالایی دارد. سیستمهای آب خنک ظرفیت تبرید نسبتا بالایی در مقایسه با نوع هواخنک دارند اما نیاز به تجهیزات جانبی نظیر برج خنک کن (منبع آب) و سیستم هیدرولیک برای پمپ آب میباشد.
در برخی موارد آب مورد نیاز برای خنک کردن کندانسور از منابعی مانند رودخانه ، دریا یا چاه استفاده می شود که البته می بایست شرایط زیست محیطی را در نظر گرفت ولی در روال عادی می بایست از وسیله ای به نام برج خنک کن برای خنک کاری آبی که در کندانسور گرم می شود استفاده کرد .
برج خنک کن دستگاهی است که د رآن با تماس مستقیم آب گرم و هوای محیط ، دمای آب کاهش یافته و مجدد در کندانسور مورد استفاده قرار می گیرد .
کندانسور تبخیری یا ترکیبی
این نوع کندانسور یونیت هم از فن ها برای انتقال حرارت استفاده میکند و هم سیستم هیدرولیک برای استفاده از ظرفیت سرمایشی آب دارد. نحوه عملکرد کندانسور تبخیری به این صورت است که هوای محیط از روی لوله های حاوی مبرد عبور داده می شود و همزمان یک پمپ آب را از مخزنی که در پایین کندانسور قرار دارد بر روی لوله ها می پاشد و همزمان شدن آب و هوا حرارت بیشتری را از سیال می گیرد .
One thought on “کاندنسینگ یونیت چیست؟”